BAHAN2
::AYAM
::KICAP
::SOS TIRAM
::TEPUNG JAGUNG
::1 BIJI BAWANG MERAH*
::3 ULAS BAWANG PUTIH*
::SOS TIRAM
::TEPUNG JAGUNG
::1 BIJI BAWANG MERAH*
::3 ULAS BAWANG PUTIH*
::CILI*
::HALIA*
CARA MEMASAK::
1)MULA PERAP AYAM DENGAN KICAP & SOS TIRAM
::HALIA*
CARA MEMASAK::
1)MULA PERAP AYAM DENGAN KICAP & SOS TIRAM
::PERAM DALAM 15-20 MINT::
2)KEMUDIAH GORENG AYAM TERSEBUT DAN ASINGKAN KE TEPI
3)MAYANG BAHAN2 BERTANDA (*) KEMUDIAN GORENG SEHINGA NAIK BAU
4)MASUKKAN KICAP & SOS TIRAM JANGAN LUPA AIR(BAGI BERKUAH)
5)MASUKKAN SEDIKIT TEPUNG JAGUNG YANG SUDAH DI CAMPUR AIR
2)KEMUDIAH GORENG AYAM TERSEBUT DAN ASINGKAN KE TEPI
3)MAYANG BAHAN2 BERTANDA (*) KEMUDIAN GORENG SEHINGA NAIK BAU
4)MASUKKAN KICAP & SOS TIRAM JANGAN LUPA AIR(BAGI BERKUAH)
5)MASUKKAN SEDIKIT TEPUNG JAGUNG YANG SUDAH DI CAMPUR AIR
::JIKA MAHU KUAH PEKAT SEDIKIT::
6)SIAP DI HIDANGKAN..
6)SIAP DI HIDANGKAN..